Llibres

ANUARI ORNITOLÒGIC DEL CAP DE CREUS (2001-2005)Es tracta d’un Anuari Ornitològic, coordinat per Ponç Feliu, que recull les principals observacions d’espècies d’ocells registrades al Parc Natural de Cap de Creus durant el període 2001-2005, amb il·lustracions de Toni Llobet. Recull també boniques fotografies de paisatges i espècies d’ocells fetes a Cap de Creus durant aquests 5 anys d’estudis i seguiment ornitològic. Publicat per part del Parc Natural de Cap de Creus (Departament de Medi Ambient i Habitatge).

Si el voleu consultar cliqueu.

AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ, PARC NATURAL
Ponç Feliu Latorre, Girona : Brau, edicions, 2001Us suggerim deu itineraris pel parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà, un espai que disposa de nombrosos aguaits que faciliten l’observació de la fauna.
El text ens guia pels diversos centres d’interès del parc i ens els explica tot remarcant les espècies més comunes de cadascun dels hàbitats, precisant l’època de l’any en què s’hi poden veure.
Les gairebé 500 il·lustracions corresponents a més de 250 espècies de fauna i flora estan emplaçades, acompanyant el text, als indrets on més fàcilment les podrem observar. Extremadament útil com a guia de camp i d’identifiacació fins i tot pels no avesats.

Si el vols comprar

LES GAVARRES. ESPAI  NATURAL
Xavier Viñas, Dani Sabater, Ponç Feliu, Xavier Cortadellas, Enric Bisbe, Jaume Abel, Toni Llobet i Elvis Martí; Girona : Brau, edicions, 2005La guia d’itineraris de les Gavarres dona una visió global del massís, a cavall entre les comarques del Baix Empordà i el Gironès. Comprèn una àmplia introducció i nou rutes a peu, una travessa amb bicicleta tot terreny i nou centres d’interès per arribar-hi en cotxe. Les rutes contenen una fitxa tècnica amb les característiques de cada recorregut i un mapa, que ens mostra el trajecte proposat i ens ajuda a ubicar els diferents elements. En el text trobem informació sobre el guiatge i comentaris referents al patrimoni cultural i natural. L’objectiu és donar a conèixer el ric i encara poc apreciat patrimoni d’aquest espai natural que uneix nuclis tan cabdals com Girona ciutat i la Costa Brava sud.

Si el vols comprar

CAP DE CREUS, PARC NATURAL
Ponç Feliu Latorre, Girona : Brau, edicions, 2007La guia d’itineraris del Parc Natural de Cap de Creus ofereix un total de 10 rutes a peu, en bicicleta, en cotxe -o també navegant pel litoral-, que permeten descobrir els paisatges, la geologia, la fauna, la flora i el patrimoni històric que acull aquest singular massís.
Les rutes contenen una fitxa tècnica amb les característiques del recorregut , els centres d’interès, boniques fotografies i un mapa detallat de l’àmbit de l’itinerari. A més, prop de 150 acurades il·lustracions ens permetran identificar les plantes, animals i altres empremtes que podem trobar tot passejant pel massís, ja sigui al seu vessant terrestre, com als seus esplèndids fonts submarins.
Amb aquesta guia pretenem que us capbusseu per valls que traspuen mediterraneïtat, per rocams aspres i suggerents, per cales arrecerades, per carenes de gran panoràmica… però sempre amatents als petits tresors de Cap de Creus, siguin tallarols, ermites, coixins de monja, dòlmens, tramuntanades, pegmatites, tritons o posidònies.

Si vols comprar-lo

FAUNA URBANA de Girona i rodalies
Ponç Feliu Latorre Girona : CCG, 2008És una amena recopilació de 100 articles divulgatius, publicats cada diumenge al Diari de Girona al llarg de dos anys, sobre les espècies de fauna més habituals i representatives de la ciutat de Girona i la comarca del Gironès.Una guia visual i descriptiva per a conèixer les 100 espècies més freqüents de fauna a la ciutat, tot descobrint els trets més interessants i desconeguts dels animals de Girona i rodalies.

Si el vols comprar

GUIA D’ITINERARIS PER L’ENTORN DE GIRONA
Ponç Feliu Latorre i Albert Ruhí Vidal
Girona : Brau, edicions, 2009La Guia d’Itineraris per l’entorn de Girona us presenta una visió amena i engrescadora de la Natura i el paisatge gironí, amb rutes a peu, en bici o amb cotxe. Comprèn nou itineraris que us mostraran alguns dels racons més ben guardats, ja siguin al llarg de les ribes del Ter entre Bescanó, Salt i Celrà, als contraforts de les Gavarres, als paisatges agro-forestals de Domeny, Canet i Sant Gregori, als boscos de Palau o, al límit sud de la plana selvantana, sense oblidar els parcs i zones verdes més urbanes. Les rutes contenen una fitxa tècnica de cada recorregut, mapes, elements d’especial interès que anirem trobant i les principals espècies que descobrirem al llarg dels itineraris proposats. Profusament il·lustrades per boniques fotografies i làmines amb esplèndids dibuixos de Toni Llobet, podrem aprendre i identificar les espècies de fauna i flora més representatives dels nostres hàbitats.

Si la vols comprar

ANUARI ORNITOLÒGIC DEL PARC NATURAL DEL CAP DE CREUS (1950 – 2000)
Ponç Feliu Latorre i altres
Es tracta d’un anuari, que creiem de gran valor científic, que pretén donar continuïtat a l’Anuari 2001 – 2005 i que recull la cerca i tractament de milers d’observacions, notes de camp, notes de naturalistes, entrades de llibres i arxius antics… que ens permetran conèixer més a fons la fauna existent durant les darreres dècades al massís; els ocells presents en aquest període així com els paisatges del cap de Creus de la segona meitat del segle XX.

Descàrrega

NATURA PER A PETITS I GRANS 
Alba Casals i Ponç Feliu Un recull de 41 “experiències”, enteses com a petits jocs, experiments, descobertes o tallers. Podrien haver estat moltes més, hem mirat de seguir un equilibri entre aquelles més properes, assequibles i senzilles, i altres de més complexes i laborioses, per totes les èpoques de l’any i per tots els paisatges i hàbitats més habituals, seguint un equilibri entre plantes, aigua, roques, animals o productes que ens ofereix l’entorn, recuperant-ne de més tradicionals i de més històriques que els nostres avis feien de petits, que formen part del patrimoni immaterial del nostre país. Malgrat que el pas del temps, les noves tecnologies i l’allunyament galopant dels nostres orígens i del nostre entorn s’han cuidat d’anar oblidant-les, hem pensat que era important salvaguardar-les.

Jo també el vull!

ANUARI ORNITOLÒGIC DEL CAP DE CREUS (2006-2010) 

L’Anuari ornitològic del Parc Natural de Cap de Creus 2006-2010, de Ponç Feliu completa una sèrie de tres anuaris ornitològics del Parc, que han servit per apropar la ciutadania les prop de 250 espècies d’ocells registrades al Parc entre el 1950 i el 2010.
L’Anuari és fruit d’un llarg treball de recopilació de dades de 342 observadors recollides per l’autor, Ponç Feliu, així com de la col·laboració desinteressada d’ornitòlegs, naturalistes i fotògrafs que han cedit les imatges per il·lustrar aquest llibre, que permet descobrir la fenologia de les prop de 250 espècies del Parc, la seva reproducció, i el seu comportament, entre altres dades d’interès.

Si el voleu consultar cliqueu

  PEDALS I PLOMES. 1 any, 304 ocells i 10.000 km d’aventures i reflexions en bicicleta per Catalunya. Ponç Feliu, 2016 Novetat!

Llibre farcit d’aventures i experiències, però també de reflexions personals sobre territori, geografia, política i societat. L’autor fa servir la bicicleta per fer “Green birding”, desplaçant-se pel territorio amb un mitjà prou ràpid, sa i eficient. Gran coneixedor dels ocells els va trobant un a un i aprofita per anar explicant que el porta a buscar-lo en aquell indret i totes les curiositats que se li presenten. Inclou un complet índex onomàstic, de totes les persones mencionades al llarg del llibre, que són moltes

Si voleu saber-ne més, cliqueu

1 comentari (+add yours?)

  1. josep
    set. 16, 2010 @ 06:43:31

    Bon dia,

    Voldria enviar-te una explicació del catanyol que estic segur que et farà servei. La pots escampar tant com vulguis. Contesta’m si us plau a l’adreça: pepaixa@tinet.cat. A reveure.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: